Építőmester szakmérnöki képzés

Tisztelt Kollégák!

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy 2015 szeptember végén újra elindul az építőmester szakmérnöki képzés.

Az építőmester szakmérnök a magyar képzési rendszerben a kivitelezéseken dolgozók legmagasabb szintű iskolai végzettségű szakembere.

Alapvető szakmai ismeretei mellett jogi, pénzügyi, minőségügyi, szervezési, közbeszerzési és vállalatvezetési ismeretekkel is rendelkezik, mely bármely pozíció betöltésére alkalmassá teszi egy építőipari cégben.

Várjuk a szakmérnökire mindazokat a felsőfokú alapvégzettséggel rendelkezőket, akik szeretnék tudásukat kibővíteni és ÉPÍTŐMESTER-ré szeretnének válni!

A képzés részleteiről honlapunkon adunk részletes tájékoztatást, ahol minden fontos információ is letölthető. 

Jelentkezési határidő: 2015.szeptember 10!


Üdvözlettel: Papp László elnök

Építőmesterek Szakmai Egyesülete

 www.epito-mester.hu

In memoriam Hertelendy Lajos

Békéscsaba város műszaki közösségének elismert, tekintélyes, szakmailag és emberileg kiváló személyisége volt.
 
A Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán szerzett diplomát 1971-ben. Első munkahelye a Békés Megyei Tanács Építési Közlekedési Osztálya volt, majd a Békés megyei Tanácsi Tervező Vállalatnál tervezőként folytatta. Tehetsége és aktivitása ennél többre sarkallta. A Békés megyei Beruházási Vállalat főmérnöke, majd a jogutód Thermál-Ber Kft igazgatója lett.

Hivatali munkája mellett színvonalas magántervezői tevékenységet is folytatott. Békéscsabán és a megyében több sikeres épület is fémjelzi a nevét. Több évtizeden keresztül volt aktív tagja az Építéstudományi Egyesületnek. Az Építész Kamara alapító tagjaként és tisztségviselőjeként sokat tett a szakmagyakorlás feltételeinek javításáért. Munkássága során több elismerést kapott, többek között: miniszteri  kitüntetést, „Év Lakóháza” díjat.

Életét a családja és a magas színvonalú hivatali, tervezői és beruházói munkája mellett a sport töltötte ki. Mindenre nyitott, optimista, vidám társasági ember volt. Vezetőként munkatársait megbecsülve, bizalommal, türelemmel, munkájukat segítve, értük kiállva végezte feladatát.


Az elmúlt 10 évben egyre romló egészségi állapota miatt családja támogatásával hatalmas küzdelmet folytatott az életéért, amely küzdelemben sajnos alulmaradt. 2015. június 18-án szíve megszűnt dobogni.

Emlékedet őrizzük!

Nyugodj békében!

Békés Megyei Építész Kamara, a volt pályatársak és barátok

KIÁLLÍTÁSI FELHÍVÁS

A Békés Megyei Építész Kamara a 2015. évi munkatervben szereplő építészeti kiállítást ebben az évben szeptember hónapban szervezi meg a tagjai munkáiból.
A kiállítás címe, témája:     „Kislakásépítés Békés Megyében”.

A részletek ITT olvashatók!

Tájékoztató 70 éven felüli tagjaink számára

A MÉK 2015. április 9-én tartott küldöttgyűlésén módosította a gazdálkodási és pénzügyi szabályzatot a következők szerint:
 
"A PGSZ módosításával az alábbi változatok álltak elő:
 
a)      A tag korhatártól függetlenül kamarai tagsággal folytatható tevékenységet végez és teljes (50 000 Ft-os) tagdíjat fizet.
b)      A tag szünetelteti a kamarai tagsággal folytatható tevékenységét és kedvezményes (15 000 Ft-os) tagdíjat fizet.
c)       A nyugdíjas tag nyilatkozik, hogy előző évben jövedelme nem volt, s így kedvezményes (15 000 Ft-os) tagdíjat fizet.
d)      A 70. életévét betöltő tagnak a területi elnökség tiszteletbeli tag címet adományoz, a titkár a jogosultságait törli, minden joga és kötelezettsége megszűnik,ezért a tiszteletbeli tag tagdíjat nem fizet.
 
Fentiekből következik, hogy 2016. január 1-ét követően a „70 év felettiek” önkéntes tagdíj fizetése megszűnik és a fenti lehetőségek közül választhatnak."

 

Békési Gábor titkár

2015 évi taggyűlés anyagai

Tájékoztatjuk a Tisztelt Kamarai tagokat, hogy a 2015. március 27-i taggyűlés beszámolói, előterjesztései az alábbi fájlra kattintva megtekinthetők, letölthetők: 2015. évi március 27-i rendes taggyűlés anyaga az alábbi tartalommal
 
    A Békés Megyei Építész Kamara Elnökségének beszámolója a 2014. április 28-i taggyűlés óta végzett munkáról
    Az Etikai.fegyelmi Bizottság jelentése
    A Választási Jelölő Bizottság jelentése
    A Felügyelő Bizottság jelentése
    2014. évi költségvetés alakulása, 2015. évi terv (táblázat)
    2015. évi Költségvetés melléklete személyi kifizetésekről
    A 2014. évi költségvetés teljesítés ismertetése
    2015 évi költségvetési terv ismertetése
 
- 2015. március 27-i Szakmai Nap programja és jelentkezési lapja