Éves tagdíj

Tisztelt Kamarai Tagok!


A Magyar Építés Kamara 2015. (01. 30.) számú MÉK küldöttgyűlési határozatával az éves tagdíjat 50.000,- Ft-ban állapította meg.
A MÉK hatályos Pénzügyi és Gazdálkodási Szabályzata 4.2.1 pontja (3) bekezdése, valamint a Békés Megyei Építész Kamara alapszabálya 18. § 2. pontja értelmében a tagdíjat minden évben, két egyenlő részletben, március 31. és október 20. napjáig kell megfizetni.
A tagdíjbefizetést a K&H Banknál vezetett 10402609-26051408-00000000 számú számlára átutalással, vagy a kamara irodájában a pénztári befizetéssel (munkanapokon 9-12 óra között) lehet teljesíteni.

Építőmester szakmérnöki képzés

Tisztelt Kollégák!

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy 2015 szeptember végén újra elindul az építőmester szakmérnöki képzés.

Az építőmester szakmérnök a magyar képzési rendszerben a kivitelezéseken dolgozók legmagasabb szintű iskolai végzettségű szakembere.

Alapvető szakmai ismeretei mellett jogi, pénzügyi, minőségügyi, szervezési, közbeszerzési és vállalatvezetési ismeretekkel is rendelkezik, mely bármely pozíció betöltésére alkalmassá teszi egy építőipari cégben.

Várjuk a szakmérnökire mindazokat a felsőfokú alapvégzettséggel rendelkezőket, akik szeretnék tudásukat kibővíteni és ÉPÍTŐMESTER-ré szeretnének válni!

A képzés részleteiről honlapunkon adunk részletes tájékoztatást, ahol minden fontos információ is letölthető. 

Jelentkezési határidő: 2015.szeptember 10!


Üdvözlettel: Papp László elnök

Építőmesterek Szakmai Egyesülete

 www.epito-mester.hu

In memoriam Hertelendy Lajos

Békéscsaba város műszaki közösségének elismert, tekintélyes, szakmailag és emberileg kiváló személyisége volt.
 
A Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán szerzett diplomát 1971-ben. Első munkahelye a Békés Megyei Tanács Építési Közlekedési Osztálya volt, majd a Békés megyei Tanácsi Tervező Vállalatnál tervezőként folytatta. Tehetsége és aktivitása ennél többre sarkallta. A Békés megyei Beruházási Vállalat főmérnöke, majd a jogutód Thermál-Ber Kft igazgatója lett.

Hivatali munkája mellett színvonalas magántervezői tevékenységet is folytatott. Békéscsabán és a megyében több sikeres épület is fémjelzi a nevét. Több évtizeden keresztül volt aktív tagja az Építéstudományi Egyesületnek. Az Építész Kamara alapító tagjaként és tisztségviselőjeként sokat tett a szakmagyakorlás feltételeinek javításáért. Munkássága során több elismerést kapott, többek között: miniszteri  kitüntetést, „Év Lakóháza” díjat.

Életét a családja és a magas színvonalú hivatali, tervezői és beruházói munkája mellett a sport töltötte ki. Mindenre nyitott, optimista, vidám társasági ember volt. Vezetőként munkatársait megbecsülve, bizalommal, türelemmel, munkájukat segítve, értük kiállva végezte feladatát.


Az elmúlt 10 évben egyre romló egészségi állapota miatt családja támogatásával hatalmas küzdelmet folytatott az életéért, amely küzdelemben sajnos alulmaradt. 2015. június 18-án szíve megszűnt dobogni.

Emlékedet őrizzük!

Nyugodj békében!

Békés Megyei Építész Kamara, a volt pályatársak és barátok

KIÁLLÍTÁSI FELHÍVÁS

A Békés Megyei Építész Kamara a 2015. évi munkatervben szereplő építészeti kiállítást ebben az évben szeptember hónapban szervezi meg a tagjai munkáiból.
A kiállítás címe, témája:     „Kislakásépítés Békés Megyében”.

A részletek ITT olvashatók!

Tájékoztató 70 éven felüli tagjaink számára

A MÉK 2015. április 9-én tartott küldöttgyűlésén módosította a gazdálkodási és pénzügyi szabályzatot a következők szerint:
 
"A PGSZ módosításával az alábbi változatok álltak elő:
 
a)      A tag korhatártól függetlenül kamarai tagsággal folytatható tevékenységet végez és teljes (50 000 Ft-os) tagdíjat fizet.
b)      A tag szünetelteti a kamarai tagsággal folytatható tevékenységét és kedvezményes (15 000 Ft-os) tagdíjat fizet.
c)       A nyugdíjas tag nyilatkozik, hogy előző évben jövedelme nem volt, s így kedvezményes (15 000 Ft-os) tagdíjat fizet.
d)      A 70. életévét betöltő tagnak a területi elnökség tiszteletbeli tag címet adományoz, a titkár a jogosultságait törli, minden joga és kötelezettsége megszűnik,ezért a tiszteletbeli tag tagdíjat nem fizet.
 
Fentiekből következik, hogy 2016. január 1-ét követően a „70 év felettiek” önkéntes tagdíj fizetése megszűnik és a fenti lehetőségek közül választhatnak."

 

Békési Gábor titkár